La Ferme de Sainte Marthe Dynia "Potimarron Uchiki Kuri"
Cucurbita maxima
16,73 zł 20,99 zł -20%
(włącznie z kwotą VAT 8%
Właściwości i zalety
- Odmiana japońska
- Owoce o wadze 1-2 kg
- Przypomina kasztany jadalne
-
Bio
Nr art.: FSM-1953A, EAN: 3569520016580
Opis
Japońska odmiana o wczesnym terminie dojrzewania. Pomarańczowe owoce osiągają wagę ok. 1-2 kg i mają pyszny kasztanowy smak. Dynia może być spożywana na surowo lub gotowana na parze z sałatkami lub chlebem.
Okres siewu: | marzec, kwiecień, maj, czerwiec |
---|---|
Odległość sadzenia: | 200 cm |
Okres kiełkowania: | 5 do 10 dni |
Zbiór: | wrzesień, październik, listopad |
Miejsce siewu: | uprawa gruntowa, prekultura |
---|---|
Dostępne jako: | porcja nasion |
Wysokość wzrostu: | 2 do 4 m |
Miejsce: | słoneczne miejsce |
Oznakowania: | Bio |
Nazwa botaniczna: | Cucurbita maxima |
Zawartość: | 15 ziaren |
Cechy: | certyfikowany organiczny |
Rodzaj warzywa: | warzywa owocowe |
Producent: | SAS Ferme de Sainte Marthe, 3 route de la Plotiniere-Brain sur l'Authion, 49800, Loire Authion, Francja, kommerziell@fermedesaintemarthe.com, www.fermedesaintemarthe.com |
Pasujące produkty
Podobne produkty
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla La Ferme de Sainte Marthe Dynia "Potimarron Uchiki Kuri"
Ulubione kategorie:
Odkryj Bloomling:
-
Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 199,00 zł
-
Darmowa
wysyłka zwrotna -
24 h Wysyłka
Więcej niż 9.750 art.