Kiepenkerl Pomidor mięsisty „Saint Pierre”
Solanum lycopersicum
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Następca tego artykułu:
Opis
Ta wspaniała odmiana pomidorów jest szczególnie popularna we Francji. Dzięki owocowemu smakowi, wielkości i wytrzymałości przekonuje na każdym kroku!
- Owoce duże, jędrne
- Okrągłe i bogate w wartościowe substancje
- Twardy aż do pełnej dojrzałości i nadal bardzo soczysty
- Idealny do sałatek, chleba i zup oraz do grillowania, farszu i gotowania
- Waga owoców: od 200 g
- Dobrze rosnący i wytrzymały
- Szybko dojrzewa
- Idealny do uprawy na wolnym powietrzu
- Duże plony
Okres siewu: | luty, marzec, kwiecień |
---|---|
Odległość sadzenia: | 80 x 60 cm |
Okres kiełkowania: | 10 do 15 dni |
Zbiór: | lipiec, sierpień, wrzesień, październik |
Marki: | Kiepenkerl |
---|---|
Miejsce siewu: | prekultura |
Dostępne jako: | porcja nasion |
Miejsce: | słoneczne, osłonięte miejsce |
Zawartość: | 25 nasion |