Kiepenkerl Pomidor mięsisty „Saint Pierre”

Solanum lycopersicum

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Następca tego artykułu:

Opis

Ta wspaniała odmiana pomidorów jest szczególnie popularna we Francji. Dzięki owocowemu smakowi, wielkości i wytrzymałości przekonuje na każdym kroku!

  • Owoce duże, jędrne
  • Okrągłe i bogate w wartościowe substancje
  • Twardy aż do pełnej dojrzałości i nadal bardzo soczysty
  • Idealny do sałatek, chleba i zup oraz do grillowania, farszu i gotowania
  • Waga owoców: od 200 g
  • Dobrze rosnący i wytrzymały
  • Szybko dojrzewa
  • Idealny do uprawy na wolnym powietrzu
  • Duże plony
Okres siewu: luty, marzec, kwiecień
Odległość sadzenia: 80 x 60 cm
Okres kiełkowania: 10 do 15 dni
Zbiór: lipiec, sierpień, wrzesień, październik
Marki: Kiepenkerl
Miejsce siewu: prekultura
Dostępne jako: porcja nasion
Miejsce: słoneczne, osłonięte miejsce
Zawartość: 25 nasion

ocen klientów po polski dla Kiepenkerl Pomidor mięsisty „Saint Pierre”