De Bolster Dynia "Muscat de Provence"

Piękna dynia o długiej wytrwałości

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Odmiana ta tworzy średniej wielkości, płaskookrągłe owoce z głębokim żebrowaniem. Skórka jest początkowo zielona, później pomarańczowa. Po dojrzeniu dynia zmienia kolor z pomarańczowego na terakotowy. Można ją długo przechowywać. Miąższ jest ciemnopomarańczowy i bardzo dobrze nadaje się do zup i pasztetów, ale przysmakiem są też plastry smażone na oleju i ziołach.

Wysiew: koniec kwietnia/początek maja. Nasiona namoczyć przez noc. Najlepiej w pomieszczeniu i na słońcu. Nie podlewać zbyt mocno podczas fazy kiełkowania. Chronić przed myszami. Gdy nasiona wykiełkują, niebezpieczeństwo minie. Wysadzać pod koniec maja, 1 roślina na 2m².

Siew bezpośredni jest również możliwy pod koniec maja po "Zimnej Zośce". Ewentualnie 3 nasiona na otwór do sadzenia, później wybrać najsilniejszą roślinę.

Zbiór: przed pierwszymi przymrozkami, po uschnięciu liści. Zbierać z wyschniętą łodygą, inaczej dynie przedwcześnie zgniją. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10-15°C.

Okres siewu: kwiecień, maj
Odległość sadzenia: 2 x 2 m
Zbiór: wrzesień, październik
Marki: De Bolster
Miejsce siewu: uprawa gruntowa, wczesna uprawa i szklarnia, prekultura
Dostępne jako: porcja nasion
Oznakowania: Bio

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Dynia "Muscat de Provence"

2 recenzje klienta w innym języku

4,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (50%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
1 (50%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

2 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 2 recenzje w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Dynia "Muscat de Provence"", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder